Vers zuurdesembrood, croissants uit eigen oven en goede koffie. Voor ontbijt, brunch of iets tussendoor ben je welkom in onze bakkerij, winkel en café op NDSM. Of haal iets mee bij het loket op het Marineterrein.

Fresh sourdough bread, homemade croissants, and excellent coffee. For breakfast, brunch, or a snack, you're welcome at our bakery, shop, and café at NDSM. Or grab something to go at the counter on the Marineterrein.

locaties

locations

NDSM

Ons café op de werf is het kloppend hart van Kometen Brood. Vanuit de open bakkerij zie je het deeg tot leven komen, terwijl jij achteroverleunt met een kop koffie en een vers broodje. Ms van Riemsdijkweg 2, 1033 RD Amsterdam

Our café on the wharf is the beating heart of Kometen Brood. From the open bakery, you can see the dough come to life while you sit back with a cup of coffee and a fresh roll. Ms van Riemsdijkweg 2, 1033 RD Amsterdam

Marineterrein

In een oude marineschietbaan, op een bijzondere plek aan het water: ons loket. Voor koffie, een croissant en een eenvoudige lunch in de zon. Kattenburgerstraat 5-022 schietbaan, 1018JA Amsterdam

In an old naval shooting range, in a special spot by the water: our Loket. For coffee, a croissant, and a simple lunch in the sun. Kattenburgerstraat 5-022 shooting range, 1018JA Amsterdam


ons verhaal

our story

Komeet 1:
vanuit de gang

Kometen Brood ontstaat, als corona hobby, tijdens de eerste lockdown, begin 2020. Lard raakt in de ban van het brood en koopt zijn eerste Rofco broodoven. Zijn buren ontdekken deze kersverse hobby en ruilen brood voor eieren uit eigen tuin of zelfgemaakte jam. Dankzij de lockdown groeit de klantenkring snel. Er ontstaat een rij voor de deur. Al snel staat het huis vol met ovens, koelingen en kneedmachines. Om het bakkersvak goed te leren gaat Lard op stage. Eind '20 heeft Lard zijn gang omgebouwd tot microbakkerij. Lard ontmoet Mas tijdens dit avontuur, Mas is ook thuisbakker. Samen openen ze Komeet 2.

Komeet 1:
from the hallway

Kometen Brood emerges as a corona hobby during the first lockdown in early 2020. Lard becomes fascinated with bread and purchases his first Rofco bread oven. His neighbors discover this newfound hobby, and bread is exchanged for eggs from their own garden or homemade jam. Thanks to the lockdown, the customer base grows rapidly, forming a line outside the door. The home bakery evolves into a success, quickly filling the house with ovens, refrigerators, and kneading machines. To learn the baking craft thoroughly, Lard takes internships. By the end of '20, Lard transforms his corridor into a micro-bakery. Lard meets Mas during this journey, another home baker. Together, they open Comet 2.

Komeet 2:
pop up bakkerij & café

Begin ‘22 krijgen we de kans om een pop-up bakkerij te beginnen in de oude dansschool Eddy Spier samen met de jongens van Proost. We hebben meer ruimte om naast brood ook focaccia, croissants en gebak te gaan maken. Daarnaast is het niet alleen een winkel maar ook een café voor een ontbijt, lunch of borrel. Vanaf de start is het een levendige plek met veel aanloop. Yara wordt al snel bedrijfleider van het café. Zij zet de hele voorkant op en voegt zich vanaf Komeet 3 bij Mas en Lard. De bakkerij en het café lopen als een komeet en binnen een jaar barsten we uit onze voegen. Tijd voor Komeet 3: NDSM en Loket.

Komeet 2:
pop-up bakery & café

In early '22, we seize the opportunity to start a pop-up bakery in the old dance school Eddy Spier, collaborating with the Proost team. This space provides us with more room to not only make bread but also craft focaccia, croissants, and pastries. It's not just a shop; it's also a café offering breakfast, lunch, or drinks. From the beginning, it becomes a vibrant place with a lot of foot traffic. Yara quickly becomes the manager of the café, overseeing the entire front and joining Mas and Lard from Comet 3 onwards. The bakery and café skyrocket, and within a year, we outgrow our space. Time for Comet 3: NDSM and Loket.

Komeet 3:
NDSM

Eind 2023 openen we twee nieuwe locaties: een bakkerij met café op de NDSM-werf en een kleiner loket op het Marineterrein. De NDSM wordt het nieuwe hart van Kometen Brood, met een open bakkerij waar klanten kunnen zien hoe het brood en de croissants worden gemaakt. Het café groeit uit tot een bruisende plek voor buurtgenoten, koffieliefhebbers en broodfans. Op het Marineterrein vinden we een bijzondere plek in een oude schietbaan, waar we een simpel menu serveren met uitzicht op het water. Met deze twee locaties breiden we ons team uit en verdiepen we ons aanbod – nog steeds met dezelfde liefde voor goed brood en een toegankelijke plek voor iedereen.

Komeet 3:
NDSM

At the end of 2023, we will open two new locations: a bakery with a café at the NDSM shipyard and a smaller counter at the Marineterrein. The NDSM will become the new heart of Kometen Brood, with an open bakery where customers can see how the bread and croissants are made. The café will grow into a bustling place for neighbors, coffee lovers, and bread fans. At the Marineterrein, we have found a special spot in an old shooting range, where we will serve a simple menu with a view of the water. With these two locations, we are expanding our team and deepening our offering—still with the same love for good bread and an accessible place for everyone.

workshops

Je kan bij ons workshops volgen, in deze workshop leer je zuurdesem brood bakken. We nemen je mee bij alle ins en outs van zuurdesem. Lard begeleidt de groep door alle fases van het proces, van kneden tot bakken. In de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod: zuurdesem, kneden, vormen, rijzen, bakken, daarnaast worden door Lard veel tips en tricks gedeeld. Via de knop hieronder kan je een plek reserveren. Vooralsnog is er elke woensdag van 10u tot 12u30 een workshop. De kosten zijn 85 euro per persoon. Elke deelnemer gaat naar huis met een deeg om zelf thuis af te bakken en een zuurdesem starter.

You can take workshops with us, in this workshop you will learn how to bake sourdough bread. We will take you through all the ins and outs of sourdough. Lard guides the group through all stages of the process, from kneading to baking. The workshop covers the following topics: sourdough, kneading, shaping, rising, baking, and Lard shares lots of tips and tricks. You can reserve a place via the button below. For the time being, there is a workshop every Wednesday from 10 a.m. to 12:30 p.m. The cost is 85 euros per person. Each participant will go home with dough to bake at home and a sourdough starter.

reserveer
book

boek

book

In maart 2026 verschijnt ons allereerste bakkerskookboek bij Uitgeverij Carrera. Een boek dat iedereen helpt om zelf te leren bakken – van de basis van zuurdesem tot onze favoriete broodrecepten. We vertellen het hele verhaal: hoe we begonnen als corona-bakkers en zijn uitgegroeid tot de grote bakkerij op de NDSM. Natuurlijk delen we ook recepten om oud brood nieuw leven te geven.

De voorverkoop start begin 2026 – houd onze site en socials in de gaten!

We’re excited to share that in March next year our very first baker’s cookbook (in Dutch) will be published with Carrera. It’s a book for everyone who wants to learn how to bake: with clear explanations of sourdough, the full story of how we grew from corona home-bakers into a bustling bakery at the NDSM, plus recipes for beautiful breads and clever ways to use up day-old loaves.

Keep an eye out — presale will start in 2026

vacatures

jobs

faq

+
Kan ik ook brood online bestellen?
Can I order my loaves and goodies online?

Ja zeker, hier! Brood, croissants en zoet kunnen besteld worden, altijd een dag van te voren bestellen. Bij het afrekenen geef je aan op welke dag je de bestelling komt afhalen.

For sure, here!

+
Kan ik brood bestellen voor mijn bedrijf/het bedrijf waar ik werk?
Can I order bread for my company/the company where I work?

Dat kan, stuur even een mailtje naar info@kometenbrood.nl.

Yes, you can. Just send an email to info@kometenbrood.nl.

+
Kan ik bij jullie komen lunchen?
Can I come to have lunch at your place?

Elke dag kun je lunchen (of ontbijten) op de NDSM. Lunchen op de het Marineterrein kan vanaf het voorjaar weer. Je kunt gewoon naar binnen wandelen, zonder te reserveren.

You can have lunch (or breakfast) at NDSM every day. Lunch at Marineterrein is available again from spring. You can simply walk in without making a reservation.

+
Wat leer ik bij een zuurdesem workshop?
What will I learn in a sourdough workshop?

In deze workshop leer je zuurdesem brood bakken. In de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod: zuurdesem, kneden, vormen, rijzen, bakken, daarnaast worden door Lard veel tips en tricks gedeeld.

In this workshop, you will learn how to bake sourdough bread. The workshop covers topics such as sourdough, kneading, shaping, proofing, baking, and Lard will share many tips and tricks.

+
Kan ik jullie ruimte ook afhuren voor een evenement?
Can I rent your space for an event?

Dat kan, zowel ons atelier op de NDSM als ons Loket op het Marineterrein is af te huren. Graag een mail sturen naar info@kometenbrood.nl, dan komt Eva erop terug.

Yes, both our workshop at NDSM and our Counter at Marineterrein can be rented. You can inquire about it by sending a mail to info@kometenbrood.nl, Eva will reply.

contact

020 705 25 36
info@kometenbrood.nl

instagram
youtube

Kometen Brood & Café

NDSM Werf
MS van Riemsdijkweg 2
1033 RD, Amsterdam

maandag 8u - 16u

dinsdag 8u - 16u

woensdag 8u - 16u

donderdag  8u - 16u

vrijdag 8u - 16u

zaterdag 8u - 16u

zondag 8u - 16u

naar google maps

Kometen Brood & Café

location NDSM werf
ms van Riemsdijkweg 2

1033 RD, Amsterdam

Monday 8u - 16u

Tuesday 8u - 16u

Wednesday 8u - 16u

Thursday  8u - 16u

Friday 8u - 16u

Saturday 8u - 16u

Sunday 8u - 16u

go to google maps

Kometen Brood Loket

Marineterrein
Kattenburgerstraat 5-022
1018 JA, Amsterdam

maandag 8:30u - 15u

dinsdag 8:30u - 22u

woensdag 8:30u - 22u

donderdag  8:30u - 00u

vrijdag 8:30u - 01u

zaterdag 10u - 01u

zondag 10u - 23u

naar google maps

Kometen Brood Loket

location Marineterrein
Kattenburgerstraat 5-022
1018 JA, Amsterdam

Monday 8:30u - 15u

Tuesday 8:30u - 22u

Wednesday 8:30u - 22u

Thursday  8:30u - 00u

Friday 8:30u - 01u

Saturday 10u - 01u

Sunday 10u - 23u

go to google maps

nieuwsbrief

newsletter

Thank you! You are now signed up to our newsletter.
Oops! Something went wrong while submitting the form.